Ljubljana Disciplin A Kitschme, včasih znana kot Disciplina kičme, je nastala na ostankih razpadlega legendarnega novovalovskega benda Šarlo Akrobata in je v 80. letih napisala nekatere najpomembnejše strani zgodovine jugoslovanskega rock'n'rolla.

Skupina Disciplin A Kitschme se je, po tako imenovanem londonskem obdobju (med letoma 1994 in 2002), ki ga je zaznamoval edinstveni instrumentalni pristop h kreiranju jungle in drum'n'bass glasbe, leta 2004 v Beogradu na novo formirala in nadgradila svoje zgodovinsko delo z osveženim zvokom. Njihov zadnji album Uf! se je najprej pojavil kot posebni 32-minutni free downlad na Exit Music založbi, pozneje kot celotni 59-minutni album za založbo PGP RTS in Crorec (Hrvaška), posebna vinilna izdaja pa bo v kratkem na voljo pri beograjski založbi Odličan Hrčak. O njihovem zadnjem albumu so na Radiu Študent povedali: "Uf! prinaša Disciplino v bleščeči, sodobni varianti, s tistimi lastnostmi, ki smo jim jih nekoč pripisovali: dobri za džuskanje, polni svežih idej, raznovrstni in gredo dobro v uho."

Prekaljeni beograjski alternativci se na dan mladosti vračajo v Kino Šiška, kjer bodo predstavili svoj zadnji album.

Kot predskupina bo nastopila domača zasedba Ludovik Material in predstavila svoj prvenec Passion For Red. Ljubljansko-prekmurski trio, ki je na odre prvič stopil lani in pretekel Klubski maraton Radia Študent, v angažirani electro-pop-noise glasbi prepleta elemente baladnosti, diskoidnosti in rockovske udarnosti. Zasedbo sestavljajo Tina Perić (vokal, besedila), Matija Dolenc (elektronika, računalnik, lutnja) in Jernej Koren (bobni). nr