"Mednarodna atletska liga vstopa v sedmo leto. Prebolela je vse otroške bolezni. Veseli me, da mitingi preraščajo v dogodke, ob katerih ima atletika glavno besedo, zraven pa se dogaja še marsikatera aktivnost," je pojasnil vodja tekmovanj in predsednik slovenske atletske stroke Martin Steiner ter nadaljeval: "Ponosni smo, da obljubljen nagradni sklad po zaslugi Vzajemne, Atletske zveze Slovenije in organizatorjev izplačujemo transparentno, kar daje mitingom dodatno verodostojnost. Ko smo pred leti ustanavljali ligo, smo si želeli, da bi slovenskim atletom omogočili dovolj kvalitetnih nastopov ter da približamo atletiko širšemu krogu gledalcev. Edina pomanjkljivost je, ker nismo najbolj zadovoljni z udeležbo slovenskih atletov. Če se organizatorji številnih mitingov trudijo, da v določeni disciplini pripeljejo vrhunske atlete, zraven pa ni najboljših slovenskih predstavnikov, je vse skupaj podobno okusni jedi brez soli."

Z dvignjeno glavo je konkurenco v Slovenski Bistrici predstavil vodja tekmovanja Boštjan Fridrih, ki se bo kot aktivni skakalec v daljino še zadnjič v karieri predstavil domači publiki. Zaveda se, da ga čaka čustven nastop, uspešno športno pot pa si želi zaključiti kot državni prvak v svoji disciplini. "Najmočnejša bo konkurenca v metu kladiva, ki šteje tudi za Štepišnikov memorial, saj bo imel Kozmus na svoji prvi tekmi sezone tekmeca v Madžaru Krisztianu Parsu, ki je v tej sezoni vrgel kladivo že skoraj 82 m. Omenil bi še močno konkurenco v suvanju krogle, skoku v daljino in ženskem metu kladiva, kjer se bo predstavila Barbara Špiler. Zanimivo bo spremljati tudi nastope drugih slovenskih atletov, med katerimi bi izpostavil Miroslava Vodovnika, Rožleta Prezlja, metalca kopja Jako Musarja, Sabino Veit, Aljo Sitar, Marino Tomič, Liono Rebernik in predvsem slovensko rekorderko v metu kopja Martino Ratej," je pojasnil Fridrih ter obelodanil, da bo po koncu v Slovenski Bistrici dobra zabava.

Ker bodo v soboto in nedeljo tekmovali na evropskem ekipnem pokalu v Dubnici, se v Slovenski Bistrici ne bodo predstavili atleti Massa. Bodo pa gledalci v soboto na Štajerskem prvič videli temnopoltega tekača, saj bo na 400 m nastopil Britanec Conrad Williams, član srebrne britanske štafete na SP, ki ima odličen osebni rekord (45,45).