Košarkarji Krke so tretjič zapored postali državni prvaki. V četrti tekmi finala lige Telemach so v dvorani Stožice premagali Union Olimpijo s 67:55 in se s skupnim izidom 3:1 v zmagah zasluženo veselili skupno petega naslova v zgodovini kluba.

Novomeščani so v finalu izgubili le uvodno srečanje v Novem mestu, nato pa v nizu dobili naslednje tri tekme, dve od teh v Ljubljani. Da jim največja dvorana v Sloveniji leži, so letos že večkrat dokazali, nenazadnje so dobili zadnjih pet tekem z Unionom Olimpijo v Stožicah. Veliko so k domačnosti dvorane pripomogli tudi njihovi zvesti navijači, ki so se tokrat zbrali v velikem številu in bili večji del tekme glasnejši od ljubljanskih Green Dragons.

Unionu Olimpiji je pripadel le uvod, preostanek srečanja pa je bil ali izenačen ali pa so ritem igre narekovali gostje. Krka je prvič povedla v deveti minuti, najvišje vodstvo gostiteljev iz 13. minute (26:18) pa je izničila do odmora. Drugi del je pripadel Krki, ki je počasi in vztrajno gradila razliko. Imela je dovolj razpoloženih igralcev - v prvi vrsti Afika Haima Nissima (18 točk) in Jureta Balažiča (14), hkrati pa je bila bolj motivirana in agresivna v obrambi, tako da so bili Ljubljančani v drugih dvajsetih minutah skoraj odrezani od koša.

Union Olimpija je v drugem polčasu dosegla vsega 21 točk, v zadnji četrtini celo zgolj sedem, tako da ni imela nobenih možnosti, da bi naredila preobrat in izsilila odločilno peto tekmo. Njen konec je prišel kmalu, po dveh zaporednih trojkah Eda Murića in Jureta Balažiča je razlika narasla na 55:48 in čeprav je bilo na semaforju še dovolj časa, domači igralci enostavno niso imeli niti energije niti znanja, da bi lahko preprečili veliko slavje med privrženci Krke.

Za oba kluba ta tekma zagotovo predstavlja konec nekega obdobja. Pri Krki je Zoran Dragić takoj po dvoboju napovedal svoje slovo, brez dvoma pa bo velike spremembe v prihodnjih mesecih doživel tudi klub iz Stožic. Ne glede na vse, bo Union Olimpija v prihodnji sezoni igrala v evroligi in ligi Aba, Krka pa bo v regionalnem tekmovanju drugi slovenski predstavnik.