Sharon Stone je tožbo že označila za absurdno in polno izmišljenih trditev, po njenem pa jo je vložila nezadovoljna nekdanja zaposlena, ki "več kot očitno na vse načine skuša priti do denarja".

Filipinka Erlinda Elemen je več kot štiri leta delala kot varuška za igralkine otroke, do februarja 2011, ko je bila odpuščena, je z družino tudi živela. Filipinka trdi, da jo je Stonova odpustila, ker ji ni želela vrniti denarja za nadure, ki si ga po mnenju igralke naj ne bi zaslužila. Po mnenju Stonove ji je s tem, ko denarja ni želela vrniti, tega pravzaprav ukradla, nekdanja varuška pa pravi, da ji denar za nadure pripada na osnovi zakona o delu.

V tožbi so še zapisali, da je Stonova varuško v zadnjega pol leta obkladala s številnimi žaljivkami, ki so se vezali na njene filipinske korenine. Med večjimi problemi naj bi bil varuškin naglas. "Rekla ji je, naj ne govori z otroki, saj Stonova ni želela, da bi govorila kot ona," so zapisali v tožbi.

Elemenova je za tožbo dobila odobritev kalifornijskega oddelka za pravično zaposlitev, Stonovo pa bo tožila za neopredeljen znesek neizplačanih plač, odškodnine in kazni.