Prijavo vsakega udeleženca, ki se je med NT konferenco odločil za sodelovanje na računalniških delavnicah kot prostovoljec, je Microsoft dopolnil z 200 evri. Projektu se je pridružilo 116 prostovoljcev, kar pomeni, da bo Microsoft projektu doniral 23.200 evrov. Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta, je ob tem povedala: »V Microsoftu bomo ponovno podprli prostovoljski projekt Simbioz@, saj odlično dopolnjuje naša prizadevanja za izboljšanje digitalne pismenosti tistih posameznikov in skupin, ki so jim računalniška znanja težje dostopna. Na delavnicah bodo računalniška znanja posredovali mnogi naši zaposleni, še posebej pa nas veseli, da smo v Portorožu za prostovoljstvo uspeli navdušiti tudi veliko udeležencev NT konference.«

"Projekt Simbioz@ je lani povezal našo državo. Šlo je namreč za največji prostovoljski medgeneracijski projekt. Za uspeh projekta sta gotovo najbolj zaslužna dva deležnika: mladi in gospodarstvo,« je povedal Žiga Vavpotič iz Zavoda Ypsilon, ki organizira projekt Simbioz@.

Danes v Portorožu poteka še zadnji dan NT konference, ki je slovenski poslovni in tehnološki javnosti že 17. leto ponudila celovit in poglobljen vpogled v najnovejše informacijske rešitve in tehnološke trende.