Organizatorji obljubljajo, da festival letos prinaša prave poslastice v koncertnem smislu s programom, za katerega menijo, da je najbolj raznolik in bogat v zadnjih desetih letih.

Med gosti iz tujine gotovo izstopajo Gogol Bordello (ZDA), New Young Pony Club (VB), Kultur Shock (ZDA) in Kiril Džajkovski (Makedonija). Med nastopajočimi pa bo tudi švedsko zasedbo Movits!, ki je doslej kar 7-krat nastopila na slovitem Glastonbury festivalu.

Med gosti iz bližnjih držav izstopajo Bajaga & Instruktori in Hladno pivo, najbolj znani med domačimi izvajalci pa bodo Vlado Kreslin in Mali bogovi ter MI2. Med nastopajočimi bodo tudi drugi domači izvajalci, ki veljajo kot odlične koncertne skupine: Manouche, Allstar Big Band Krško, Orlek in Happy Ol'McWeasel.

Letos Rock Otočec uvaja posebno "kategorijo“, s katero želi opozoriti na slovenske glasbenike, ki so izredno doprinesli domači glasbeni rock kulturi. V okviru tega bo nastopil Danilo Kocjančič s skupino, vrnila pa se bo tudi italijanska skupina PassoGigante, ki že nekaj let gostuje na festivalu.

Med domačimi skupinami se lahko izpostavi zmagovalce letošnjih predizborov, EightBomb in El Kachon, seveda pa bodo obiskovalci videli tudi ostalih osem skupin, ki so se uvrstile na predizborih za Rock Otočec, ter mnoge druge skupine, ki so jih izbrali na osnovi kakovosti. Letos je festival del Evropske prestolnice kulture v okviru sodelovanja le-te z Novim mestom.