Črnigoj po prihodu v Primorje Mehanizacijo ni dajal izjav. Redkobeseden je bil tudi Bolčina, ki je vso krivdo za težave v Primorju zvrnil na sedmo silo. Poldrugo uro dolg sestanek za zaprtimi vrati ni prinesel posebnih rezultatov. Tako delavci kot sindikalisti so bili redkobesedni. Črnigoj in Bolčina nista stopila pred novinarje, ampak sta se izmuznila v poslovne prostore in čakala, da so se novinarji, ki so "stražili" oba izhoda iz podjetja, umaknili.

Uspeli nam je izvedeti, da naj bi Črnigoj zaposlenim obljubil, da bodo del marčevskih plač dobili danes, aprilske pa do konca meseca maja. Delavci so Črnigoju tudi očitali, zakaj ni prej prišel med njih. Odgovoril jim je, da zato, ker ga sindikalisti prej niso povabili. Delavce je tudi zanimalo, zakaj razprodajajo delovne stroje, dva ajdovska podjetnika naj bi jih kupila za milijon evrov, in kam gre ta denar. Črnigoj jim je dejal, da ga v podjetju ni bilo sedem mesecev in da ne ve, kaj se v Primorju dogaja.

Delavci so tudi spraševali, kje so strateški partnerji. Dobili so odgovor, da naj bi novi strateški partner prišel do konca prihodnjega meseca, in to iz Turčije ali celo Kitajske. Na vprašanje, kje je ameriški partner, ki se je hvalil, da ima že denar na računu v Sloveniji, pa ni bilo odgovora.

Peter Majcen, predsednik sindikata Konfederacija KS 90, je povedal, da je bilo srečanje z največjimi lastniki koristno in upa, da bo komunikacija z njimi pogostejša in da bo pripeljala do rešitev. Vodja stavkovnega odbora Damjan Volf je bil kratek in je dejal, da se bo stavka danes nadaljevala, od jutri naprej pa bodo stavkajoči koristili proste ure in dopust. Kakšni bodo nadaljnji koraki stavkovnega odbora, Volf ni odgovoril. Zato pa je bil bolj zgovoren Bojan Kramar, sekretar območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov za Primorsko in Notranjsko. "Lastniki so rekli, da bo jutri denar na računih delavcev. Sam v to ne verjamem, ker je bilo že preveč obljub. O strateških partnerjih ne vem nič. Domnevno naj bi se danes pogovarjali na ministrstvu v Ljubljani. Mislim, da bo najbolj realen stečaj. Članu uprave Štefanu Činču smo predlagali, da upravni odbor na sodišče poda predlog za stečaj."