Ljubljana V Channel Zero bo nocoj nastopila zagrebška skupina Man Zero, ki je poleg zasedbe Peach Pit eden redkih ostankov nekdaj zelo bogate hrvaške postrock/noise underground scene, na katero so stopili leta 2001. Kvartet v svojem glasbenem izrazu kombinira zvok čikaških bendov (kot je na primer Slint ali Tortoise) s karakteristikami, značilnimi za drugi val postrocka (Mogwai, Explosions in the Sky). Pri tem se glasne kitarske pasaže stapljajo z melanholičnimi in tišjimi deli, prežetimi s sanjavimi melodijami ter čvrsto ritem sekcijo.

Zasedba je leta 2009 posnela prvenec Telemark (založba Guranje s litice), s katerim so obelodanili svoj prispevek k novejši hrvaški rockovski produkciji, tik pred izidom pa je nova split izdaja s srbsko surf-rock skupino Threesome.

Nastopila bo tudi domača skupina Nikki Louder, kamniška zasedba, ki deluje od leta 2007. Trio, ki ga sestavljajo Blaž Sever (vokal, kitara) ter brata Luka (bobni) in Peter Cerar (baskitara, klaviature), druži ljubezen do udarne, sodobne rock godbe, ki se napaja v raznovrstnih glasbenih smernicah. S svojo zadnjo, lani izdano ploščo Our World Died Yesterday (ZARŠ, Moonlee Records, Cheap Tunes Records) so si utrdili pozicijo na domačem glasbenem zemljevidu in si nedvomno prislužili status prvakov slovenskega hrupnega rocka.

Tako kot njihov prvi album Alain, I'm Sorry (Cheap Tunes Records in Založba Radio Študent, 2009) je tudi Our World Died Yesterday izšel kot komplet zgoščenke in 12-palčne vinilne plošče, tokrat v sodelovanju s tremi domačimi založbami - ob že omenjenih še pri slovensko-hrvaški navezi Moonlee Records. nr