Poljski odgovor na hobotnico, ki je pravilno napovedala osem tekem, je indijska slonica Citta iz živalskega vrsta v Krakovu, Ukrajina pa bo bržčas računala na velikanskega, dve leti starega prašiča, ki ljubi pivo. A njegova vloga na EP še ni potrjena, saj naj bi imel težave s pretirano medijsko pozornostjo, v malce šaljivem tonu sporočajo iz držav gostiteljic.

Prašič, ki si zelo rad skupaj z lastnikom ogleda nogometne tekme po televiziji, ob pivu zelo rad pogoltne tudi kakšen ocvrt krompirček in ob vsem zadovoljno kruli, je zapisal njegov predstavnik za stike z javnostmi. A kot pravi slednji, se mora prašič še navaditi na ves medijski 'pomp'. "Hočemo poskrbeti, da bo miren, nočemo ga strašiti," je dejala Svitlana Bovkun, predstavnica kijevskih mestnih oblasti.

Direktor živalskega vrsta v Krakovu Jozef Skotnicki pa pravi, da so imeli pri izbiri kar nekaj težav, saj so bili ob vedeževalski Citti v igri še osel, papiga in še en slon. Citta pa je dobila zeleno luč po tem, ko je pravilno napovedala razplet finala lige prvakov. Odločila se je namreč za jabolko nad belo-modrim logotipom Chelseaja. S to "metodo" bo Citta izbirala tudi zmagovalce na Euru, vsak dan pred določenimi tekmami, le za uvodni dan bo slonica izbirala že dva dni prej zaradi praznika.

Skotnicki je Citto opisal kot občutljivega, nežnega sesalca, ki ga je v Evropo pripeljal lastnik nekega nemškega cirkusa. Enkrat je zaradi izgube svojega skrbnika žalovala, pravijo, zaradi strahu pred samci pa nikoli ni imela mladičev. "Zaradi preteklosti je Citta nepredvidljiva in velikokrat preveč burno reagira. Zato rabi nežen pristop," je pojasnil Skotnicki.

Malce manj je znanega o "vedeževalskem prašiču", saj ga njegovi skrbniki skrbno čuvajo pred javnostjo. Toda če bo pujs premagal strah pred nastopanjem, ga bodo preselili v posebej zanj zgrajen objekt v središču Kijeva tik ob olimpijskem stadionu, kjer bo nekaj tekem EP. Pred vsakim dvobojem bodo predenj postavili dva krožnika s hrano, na vsakem bo zastava države, ki bo takrat igrala.