Predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič je opozoril, da tako med delodajalci kot med delojemalci prevladuje prepričanje, da je na krizo mogoče odgovoriti predvsem z znanjem. "Tudi Teden vseživljenjskega učenja, ki poteka, nas opozarja, da je na izzive najbolje odgovoriti z več znanja vseh - delavcev, menedžerjev, tudi politikov," je poudaril.

Del obravnavane tematike je treba po njegovih besedah vnesti tudi v nov socialni sporazum.

Nacionalni koordinator Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti Aleš Kenda z ministrstva za delo je spomnil, da v povprečju živimo 30 let dlje kot pred 100 leti. "Zdaj je jasno, da se moramo na demografske razmere odzivati vsi - tako na državni kot lokalni ravni, kot družba in kot posamezniki," je dejal.

"Ker smo vsi na isti ladji, morajo biti rešitve ustrezne za vse, ne samo za eno generacijo," je poudaril.

V Združenju delodajalcev Slovenije ugotavljajo, da se večja podjetja zavedajo pomena starejših delavcev in znanja, ki ga ti imajo. Mala in srednja podjetja pa tega izziva ne zaznavajo in tudi ne kažejo interesa za iskanje odgovorov nanj, je dejal generalni sekretar združenja Jože Smole.

Vendar jih je treba po njegovih besedah v neprijaznih razmerah za preživetje na trgu tudi razumeti. "Problem staranja delovne sile ni problem delodajalcev ali delavcev, temveč problem vseh nas," je opozoril.

Sodelujoči so se strinjali z izvršno sekretarko v ZSSS Lučko Böhm, ki je dejala, da se moramo vsi "naučiti spoštovanja na delovnem mestu". "Človek se ne čuti nič vrednega, če mu v delovni sredini rečejo: 'Če ti ni kaj všeč, pa pojdi. Zunaj jih na službo čaka 100.000 brezposelnih'," je dejala.

Kot opozarja, delodajalci tudi ne bi smeli izključevati starejših pri izobraževanju. Toda uporabiti je treba ustrezne pristope, je pozvala. "Če bomo naredili topel dom za vse, bomo imeli vsi dobiček od tega," meni.

Sara Berglez iz Mladinskega sveta Slovenije pa je izrazila željo mladih, da bi bilo v podjetjih več prenosa znanja s starejših na mlajše delavce. "Starejši lahko znanje, ki ga imajo, prenesejo na mlade in jih uvedejo v svet dela," je povedala.

Teden vseživljenjskega učenja, ki v razširjeni izvedbi poteka od 1. maja do 30. junija, je letos namenjen ozaveščanju in informiranju o vlogi vseživljenjskega učenja pri ustvarjanju boljših priložnosti za aktivno staranje in medgeneracijsko solidarnost.

Letošnje leto je Evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti. Med drugim je namenjeno razmisleku o tem, kako se odzvati na demografske spremembe v Evropi ne le na državni, temveč na lokalni in regionalni ravni.