"Prebil sem mejo dveh minut, a plavanje ni bilo tako, kot sem si zamislil. Manj rezultatsko, kot taktično, saj me je zelo hitro začelo pobirati. Ne morem trditi, da sem zadovoljen, je pa bilo definitivno najhitreje letos," je povedal Žbogar in dodal, da so napovedi za popoldan težke, saj je bilo plavanje trdo: "Seveda upam, da bo boljše."

Na 200 prsno sta nastopila triglavana Robi Vovk in Rok Resman. "Želel sem se spustiti pod 2:19, a kot kaže, mi je bolezen pred prvenstvom pobrala vzdržljivost. Mislim, da imam hitrost, nisem pa zdržal normalno. V petek imam še 50 prsno, kjer bom šel na osebni rekord. Škoda res, da mi je bolezen vse uničila," je 32. mesto in izid 2:20,25 ocenil Vovk. Resman je z dosežkom 2:20,63 končal mesto za njim. "Katastrofa. Že po 100 metrih sem imel utrujene noge in nato plaval na roke," pa je dodal tekmovalec, ki študira in trenira v Kopru.

Prav na koncu dneva je na 800 prosto nastopila Špela Bohinc in z 8:52,22 osvojila 11. mesto, zaostala pa je za osebnimi rezultatskimi načrti. "Pričakovala sem osebni rekord. Ne vem, kaj je bilo. Nikamor ni šlo in seveda sem razočarana. Že po prvih 100 metrih sem izgubila moč v rokah in kar ni šlo."

V četrtkovem predtekmovanju bodo na EP nastopili Tanja Šmid, Tjaša Vozel in Neža Marčun na 200 prsno, Peter Mankoč za ogrevanje na 100 prosto, Jan Karel Petrič na 800 prosto ter ženska štafeta 4 x 200 prosto - bržkone v postavi Sara Isaković, Anja Klinar, Urša Bežan in Mojca Sagmeister.