To je le kratek opis kuharske akademije City Chef, posebne predstavitve Kvarnerja, na kateri sta se na temo "Diši po morju" s svojimi kulinaričnimi posebnostmi predstavila tudi dva najbolj znanih hrvaških kuharskih mojstrov.

Pika na i podvigov za v spominsko knjigo, zaradi katerih je bila Siemensova stavba na Litostrojski v Ljubljani minulo sredo več ur ovita v omamne dišave, je bila pokušnja kvarnerskih vin Vrbničke žlahtine. Katere pa so bile specialitete, s katerimi smo prisotni v kuharskih predpasnikih razvajali svoje okušalne brbončice?

Brancinov tatar, začinjen z emulzijo pomaranče, medu in oljčnega olja, dve vrsti rižot (s porom, jurčki in tartufi ter rdečim radičem, teranom in pečeno panceto), njoki z gamberi, jurčki in tartufi, šurlice (vrsta domačih testenin) s škampi in divjimi šparglji, fritajla s škampi, tartufi in šparglji, panakota z malinami, smetano in tartufi, beli mus s solnim cvetom in čilijem… Ja, še bi lahko naštevali, a naj bo dovolj skomin.