Ljubljana Na Gospodarskem razstavišču, kjer je pred leti potekal prvi knjižni sejem, bo danes vzniknil nov festival, imenovan MUZA, kar je kratica za muziko, umetnost, založništvo in antiko. Dogodek, ki bo na omenjeni lokaciji potekal do sobote, bo na eni strani pričaral sejemsko vzdušje s ponudbo storitev in izdelkov prodajnega značaja, po drugi strani pa bo festivalski del programa vabil k raznim predstavam, performansom, razstavam ali delavnicam. Brezplačno bo tu mogoče okusiti različna področja umetnosti, od literature, fotografije, filma vse do kiparstva in grafičnega oblikovanja.

Dnevno dogajanje se bo vselej končalo s projekcijo filma, a ne v klasični obliki, temveč bo slovenska javnost lahko okusila čare "drive-in" kina. Filmske predstave bodo na prostem, in sicer na ploščadi Gospodarskega razstavišča, ogledati pa si jih bo mogoče kar iz avtomobila. Spored zavzemajo akcijski triler Smrtno varen, romantična komedija Polnoč v Parizu, triler Dekle z zmajskim tatujem in romantična komedija Lomilec src.

V drugi polovici tedna bo festival v okviru Bolšjaka ponudil tudi možnost izmenjave, prodaje in nakupa rabljenih glasbil in fotografske opreme. Sklop Knjižna črta pa bo omogočal, da bodo iz rok v roke potovale različne knjige. Prebrane knjige bodo obiskovalci lahko prinesli na zbirno točko in morda odnesli tiste, ki so pritegnile njihovo pozornost.

Festival se bo v sobotnih večernih urah sklenil s partnerskim projektom Y festival, ki bo na oder ponesel izbrano klubsko glasbo, atraktivne scenske elemente in pompoznost. nr