Hrvaška skakalka v višino je zaradi poškodbe morala pred časom na operacijo ahilove tetive, njeno okrevanje pa zaenkrat ne poteka po načrtih, saj je v bolnišnici staknila bakterijo, ki je povzročila infekcijo. Da je vse skupaj za Vlašićevo še toliko huje, je postopek zdravljenja bakterije izjemno dolgotrajen, zaradi česar je njen nastop v Londonu, kjer bi branila srebro iz olimpijade v Pekingu, pod velikim vprašajem.

"Sem zelo srečna, ker sem kar 13 let kariere preživela brez resnejših poškodb. Pred nekoliko meseci pa sem se soočila s poškodbo, ki je zahtevala operativni poseg. To je bilo nujno in mislim, da sem si s tem "kupila“ novih 13 let,“ je na novinarski konferenci razkrila hrvaška šampionka, ki so ji kirurgi poleg operacije tetive naredili tudi rekonstrukcijo sklepa.

Sledile so komplikacije, zaradi česar je morala Vlašićeva na novo operacijo, kjer je prejela štiri šive, a se je po odvzetju le teh rana znova odprla in vnela. Zaradi tega je morala nemudoma odleteti k svojemu zdravniku na Švedsko, ki je ugotovil, da gre za infekcijo. Zdravnik ji je nato predpisal antibiotike, na katerih je zadnjih 10 dni, vse skupaj pa ji je vzelo ogromno časa, ki bi ga lahko izkoristila za priprave na olimpijado.

"Olimpijske igre bi bile zame ta trenutek bonus, dodatna nagrada. Zadnji rok za odločitev bo dan pred odhodom v London,“ je sedmi sili naših južnih sosedov še izdala atletinja.