V danes objavljenih odlomkih prihajajočega dokumentarnega filma britanske televizije ITV, posvečenega kraljičinemu diamantnemu jubileju vladanja, je William priznal, da se je zaradi seznama gostov, ki so ga sestavili kraljevi uradniki, zaskrbljen obrnil na svojo babico.

"Izročili so mi seznam, na katerem je bilo 777 imen, med njimi pa nikogar, ki bi ga poznal jaz ali Catherine. Šel sem do babice, ji povedal za seznam in jo vprašal, kaj naj storim," je povedal. "Znebi se ga, začni s svojimi prijatelji, zatem pa bomo dodali tiste, ki jih moramo. To je tvoj dan," naj bi mu odgovorila kraljica.

Poroke, ki se je odvijala v Westminstrski opatiji v Londonu 29. aprila lani, se je udeležilo okoli 2000 ljudi, več kot milijon radovednežev pa se je zbralo na ulicah britanske prestolnice, da bi uzrli mladoporočenca.

Vojvoda Cambriški je v intervjuju tudi razkril, da je v noči pred poroko, ki jo je preko televizijskih zaslonov po vsem svetu spremljalo več milijard ljudi, uspel zaspati le za pol ure, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

William je še povedal, da je babica njegov vzornik. "Najraje bi vse njene izkušnje, vse njeno znanje spravil v majhno škatlico, na katero bi se lahko vseskozi skliceval," je dejal in dodal, da sta si z babico danes veliko bližje, kot ko je bil še otrok.

"Zagotovo sva si veliko bližje kot včasih. Ko sem bil še deček, je bilo kar strašljivo videti kraljico in pravzaprav ne vedeti, o čem bi se z njo lahko pogovarjal," je pojasnil 29-letni princ.