RK Celje Pivovarna Laško je po madžarskem reprezentantu Mateju Lekaiju sklenil pogodbo še z odličnim slovenskim reprezentantom, srednjim zunanjim igralcem, ki se sijajno znajde tudi na obeh preostalih zunanjih položajih, Skubetom. Ta bo v Celju nastopal od sezone 2012/13 dalje.

Petindvajsetletni Skube v Kopru igra od sezone 2010/11, sicer pa je njegov matični klub Trimo Trebnje. Velja za enega najboljših slovenskih srednjih zunanjih igralcev, po katerem je veliko povpraševanje tudi v Evropi, najbolj se je za njegove usluge zanimal Montpellier. Vendar pa se je Skube kljub mamljivim ponudbam, ob predstavitvi celjske vizije, raje odločil za prihod v slovensko rokometno metropolo, s katero ima velike načrte. S svojo izjemno hitrostjo je hitro našel tudi pot v slovensko reprezentanco, za katero je z 20 leti debitiral leta 2007. Za izbrano vrsto je do sedaj zbral 57 nastopov, na katerih je dosegel 129 zadetkov, od tega na zadnjem evropskem prvenstvu v Srbiji, na sedmih tekmah 18 zadetkov.

Skube, poleg organizacijskih sposobnosti velja za zelo prodornega in nevarnega igralca za nasprotnikova vrata, je letos v ligi prvakov za Koper zabil kar 42 zadetkov, v državnem prvenstvu pa 83.

Skube je ob tem dejal: "Zelo sem vesel, da prihajam v Celje. Gre za klub z izjemno tradicijo, rezultati ter ugledom v Evropi. Celje ima tudi sijajno vizijo za prihodnost in vesel sem, da me klub vidi v njej in da bom lahko del tega. Na vseh frontah se bomo borili za najvišja mesta, tako da športnega motiva in borbe ne bo manjkalo. Čaka nas boj za naslov državnega prvaka ter nastop v ligi prvakov, ki sem jo lahko okusil že v tej sezoni. Gre za resnično tekmovanje najvišje ravni in vem, da je celjski klub sposoben uspešno nastopati v tako zahtevnem tekmovanju, na nas pa je, da bomo to dokazali ter uspešno nastopali tako na evropskem, kot tudi na domačem prizorišču. Komaj čakam začetek naslednje sezone in le še enkrat lahko rečem, da sem vesel, da bom del te zgodbe."