Ljubljana Nocoj bodo v Galeriji Škuc odprli razstavo Digitalne premestitve 3, ki bo tako že tretja predstavitev istoimenskega umetniško-raziskovalnega projekta Digitalne premestitve. Gre za projekt študentov katedre za video in nove medije Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, nastaja pa v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo in informatiko, študentov programerjev iz laboratorija za Računalniški vid, ki ga vodi red. prof. dr. Franc Solina, ter s pomočjo višjega predavatelja dr. Boruta Batagelja.

Prof. Srečo Dragan je ob razstavi zapisal, da projekt odpira več relevantnih vprašanj o sodobni novomedijski kulturi, med katerimi se kot osrednje vprašanje postavlja: Zakaj nove tehnologije v umetnosti? Po Draganovih besedah lahko v dobi digitalne reprodukcije "tudi na naši akademiji zavestno odpiramo horizonte jezika digitalne kulture in raziskujemo nove informacijske tehnologije za produkcijo projektov, kar vodi v spreminjanje klasičnih oblik zaznavanja, vpliva na mišljenjske obrazce ter spreminja ustaljene vzorce komuniciranja, socializacije in poučevanja".

Po Draganovih besedah so nekatera letošnja dela predstavljena samo kot koncept, ki bo v nadaljevanju umetniškega raziskovanja dobil različne izvedbe in postavitve. Na razstavi sodelujejo umetniki Dan Adlešič, Boris Beja, Rok Kleva Ivančič, Braco Koren, Jana Kralj & Nives Orešnik, Špela Petohleb, Martina Rzepecka, Nik Skušek, Anna Gabriella Trzpil, Nuel Verdu Pina, Tjaša Zmrzlak in programerji Matija Balantič, Damir Balija, Aleksander Berus, Aljaž Čukajne, Dejan Dežman, Darko Gavrić, Sandi Gec, Miha Ilovar, Nejc Lepen, Aleš Matijević, Rožle Mesec, Miha Nedeljko, Klavdij Oberstar, Bojan Pikl, Siniša Ribić, Dunja Rosina, Jan Šauli, Luka Šilovinac, Sandra Vidmar. nr