Mura na prvi stopnji licence za nastopanje v prvi slovenski ligi za naslednjo sezono ni dobila. Nato se je (enako kot Nafta) pritožila pri licenčni komisiji za pritožbe, ki bo odločila o obeh pritožbah odločila do 31. maja. Glavna težava je v finančnem kriteriju. Dolgovi Mure so v nebo vpijoči. Večina (ali kar vsi) nogometašev je bila skozi vso sezono, ki se je končala v nedeljo, praktično brez osebnih dohodkov. Topič je zatrdil, da kljub vsemu pričakuje, da bo licenčna komisija za pritožbe ugodila pritožbi Mure, ker so po njegovem prepričanju Sobočani oddali popolno dokumentacijo, ki naj bi izpolnjevala tudi finančne kriterije za leto 2011. "Dolgove smo poplačali ali pa smo jih prenesli na kasnejše obdobje. Pričakujem, da bo naši pritožbi ugodeno," je včeraj dejal Miroslav Topič.

Toda informacije z druge strani so drugačne. Nusmir Fajić, strelec 20 golov v minuli sezoni, nam je včeraj še enkrat potrdil, da ni dobil niti evra za svoje delo in da ni niti podpisal izjave, s katerim bi klubu omogočil prenos plačila v kasnejše časovno obdobje. Neuradno so nam enako zgodbo povedali še nekateri drugi nogometaši, ki jim je sicer klubsko vodstvo izjavo, s katerim bi pristali na odlog plačila, ponudilo v podpis, a (vsaj nekateri) na to niso pristali. Tako se poraja vprašanje, kako si lahko Sobočani obetajo licenco, če besede nogometašev držijo.

Vodja licenčnega oddelka Andrej Zalar včeraj zgodbe o nesrečni Murni licenci ni želel komentirati. Dejal je le, "da pravila veljajo", s čimer je potrdil, da nižanja licenčnih kriterijev ne bo.