Po šestih mesecih "spolnih odnosov po urniku“ so štirje od desetih moških razvili neko obliko erektilne disfunkcije, so pokazale nove raziskave. Še bolj šokantno odkritje pa je bilo, da je kar 10 odstotkov moških strah pred neuspehom pri spočetju spodbudil k nezvestobi, poroča Daily Mail.

Znanstveniki trdijo, da ima lahko "spolni odnos po urniku“ v času ženske ovulacije poguben učinek na razmerja, menijo pa celo, da bi zdravniki morali pare opozarjati na potencialne težave: "Zdravniki bi morali opozoriti na potencialne škodljive učinke spolnih odnosov po urniku na moške. Moški in ženske bi prav tako morali opozoriti na povečano možnost erektilne disfunkcije in prešuštva. Stres, ki ga izziva obvezni spolni odnos, v nekaterih primerih pa celo nasilno spolno obnašanje, lahko povzroči probleme z erekcijo,“ so zapisali v preiskavi.

Med 400 moškimi, ki so sodelovali v raziskavi, ni bilo niti enega, ki bi pred spolnimi odnosi po urniku imel težave z erekcijo, raziskava pa parom svetuje, naj takšne metode spočetja otroka ne prakticira dlje kot tri mesece.