Film govori o fenomenu, ki se v modernem svetu vse bolj pojavlja, t.i. ''sladkih mamah'' (sugar mama, op.p.) – gre za ženske srednjih let, ki se poslužujejo seks turizma in za to potujejo v Afriko.

Paradiž: Ljubezen je film avstrijskega režiserja Ulicha Siedla, v glavni vlogi pa nastopa sicer izkušena dramska igralka Margeret Tiesel, ki pa je tokrat prvič nastopila pred kamerami.

V filmu je moč videti veliko slečenih prizorov, saj je tema filma prostitucija in seks turizem, mnenja o filmu so zato zelo deljena. Nekateri menijo, da gre za psihološki in precej plitek scenarij, drugi pa so zgroženi predvsem nad spolnim izrabljanjem mladih Afričanov. Spet tretji hvalijo pogum režiserja in igralcev, da so film s kočljivo vsebino sploh posneli.

Siedl je o filmu povedal, da je pravzaprav trilogija, vsak del pa prikazuje eno od treh sester, ki odide na počitnice ''iskat ljubezen''. Zato se prvi del imenuje Ljubezen, drugi se imenuje Upanje in tretji Vera. Tudi druga dva dela sta že v zaključnih fazah snemanja, premierno bosta prikazana jeseni.

Preberite še:
- Cannes predstavlja sanjsko filmsko moštvo
- Rdeča preproga Cannesa poteptana s strani smetane filmske industrije