Mark in Priscilla sta se spoznala na Univerzi v Harvardu leta 2003. Mark je v prostorih svoje bratovščine čakal v vrsti za WC, "na sebi je imel čudna očala v obliki piva, na njih pa so bili napisani programski stavki", se je nedavno v nekem intervjuju spominjala Priscilla. Zuckerberg se je takrat ravno odpravljal v Kalifornijo, kjer naj bi razvil svoj "thefacebook", kakor se je sprva imenoval njegov projekt. Pogosto se je vračal na kampus in iskal potencialne sodelavce. Pristopil je tudi do Priscille in ji ponudil delo, ki ga je ta sprejela. Priscilla sicer nikoli ni delala za Facebook, a romanca se je rodila.

Pogovor o Facebooku na zmenkih prepovedan

Chanova je zvezo takoj opredelila s pravili. Najmanj en zmenek tedensko, na katerem je bil pogovor o Facebooku ali čemur koli, povezanem s poslom, prepovedan. Zmenek se ni smel odvijati pri enem od njiju doma ali v pisarnah Facebooka. Vsak dan najmanj 100 minut skupnega teka, sama, brez družbe in prijateljev.

"Zaradi nje ostaja normalen," je o zvezi Marka in Priscille za časopis New Yorker dejala nek družinska prijateljica. "Nimata dragih avtomobilov, razkošnih oblek ali neokusnih razsipnih zabav. Mark se še naprej druži s prijatelji s faksa." Tisti, ki ju poznajo, so si edini, da se je Mark s pomočjo Priscille prelevil iz nedružabnega piflarja v sposobnega podjetnika.

Zuckerberg svojih poslovnih partnerjev ne zapeljuje po razkošnih zabavah, temveč jih odpelje na dolg sprehod po izletniških poteh nad Palo Altom v Silicijevi dolini. Sprehod zaključijo na točki, s katere je mogoče videti sedež Facebooka, tam pa Zuckerberg opravi še svoj zadnji "promocijski govor" (pitch). Partnerji mu menda jedo iz roke, tega in še mnogo drugih trikov pa je Zuckerberga naučila prav Priscilla, ki se tudi sama ne počuti najbolje na glasnih zabavah pozno v noč. Z Markom večino časa preživita doma, ki je bil še nedavno precej skromna hiša, sedaj pa sta se preselila v več milijonov dolarjev vredno domovanje.

Priscilla je nedavno pritisnila tudi na Zuckerbergovo dobrodelno žilico in ob tem izkoristila tudi Facebook. Družbeno omrežje je namreč na njeno pobudo ponudilo aplikacijo za darovanje organov, ki že šteje več tisoč članov.

Prijatelji para, ki je na dobri poti, da se uvrsti med najslavnejše (in medijsko najbolj oblegane) zakonce, zatrjujejo, da brez Priscille tudi Facebooka ne bi bilo. Vsaj v tej obliki ne; obstajalo bi nekaj vrstic programskih ukazov, morda milijon uporabnikov, nikakor pa ne bi bilo delnic, vlagateljev in milijard dolarjev. Chanova je v tem velikem poslovnem projektu odigrala ključno vlogo – Marka Zuckerberga je spremenila v človeka. Naučila ga je komunicirati z ljudmi, voditi velike skupine in paziti na lastno obnašanje. Z njeno pomočjo naj bi se Zuckerberg pričel zavedati tudi pomembnosti stika v živo, kar ga nikoli ni posebej zanimalo.