Uvod v štajersko-primorski obračun v Zlatorogu, v katerem se je kljub zelo pomembni tekmi zbralo nepričakovano malo gledalcev, je bila minuta molka v spomin na nedavno umrlega Vlada Murka, trenerja mlajših selekcij v celjskem klubu. Gostitelji so svojim navijačem brezplačno razdelili plastične troblje (vuvuzele), a večji del tekme ti niso imeli razlogov za pretirano veselje. Cimos, pri katerem sta kljub poškodbam zaigrala Dean Bombač in Milorad Krivokapić (skupaj sta dosegla osem zadetkov, a zanje porabila 22 strelov), a je že v šesti minuti ostal brez Matjaža Mlakarja (zaradi poškodbe se ni več vrnil na igrišče), je imel dvakrat tri zadetke prednosti (10:7 v 14. minuti in 18:15 v 36.), kar je bila tudi rekordna razlika.

Nekoliko veselja v domače vrste je tako prinesel le razplet nagradne igre celjskega kluba med polčasoma, v kateri se je z novim skuterjem odpeljal Alojz Trošt, član domače navijaške skupine Florijani, potem ko prvi nagrajenec ni pravočasno prišel na sredino igrišča po mikavno nagrado. Na parketu je po devetih izenačenjih v prvem polčasu sledilo še pet izenačenj v drugem, zadnje pri 23:23 slabo minuto in pol pred koncem. Pred tem Celjani niso izkoristili dvominutne izključitve gostujočega vratarja Gorazda Škofa, ki je zaradi (ne)upravičenega nestrinjanja s sodniškimi odločitvami stekel s svojega gola čez celotno igrišče in delilcema pravice v obraz povedal nekaj krepkih besed.

Celjani (zapravili so tri sedemmetrovke), ki jim je za drugo mesto zadoščal že remi, so v zadnjem napadu imeli igralca več, kajti trideset sekund pred koncem je moral z igrišča Uroš Bundalo. Na koprski klopi je bil v posebnem dresu že pripravljen Bojan Skoko, da v zadnjem napadu vskoči v igro namesto vratarja, a to na žalost Cimosovega tabora ni bilo potrebno. Sedemnajst sekund pred znakom sirene je s krila zadel Gašper Marguč za končnih 24:23 in na parketu se je začelo celjsko slavje. Direktor Roman Pungartnik se je s posebnima skulpturama in majicama z napisom "Enkrat za Cele, vedno za Cele" poslovil od Petra Metličića in Nejca Poklarja, ki odhajata iz mesta ob Savinji, predstavniki domačega kluba pa so na sredino igrišča pripeljali sode z brezplačnim pivom za navijače.