Ljubljana Nocoj bo v CUK Kino Šiška kantavtor Boštjan Narat z glasbenimi gosti predstavil svojo drugo, pravkar izdano ploščo z naslovom Konec sveta vedno pride nenapovedano. Boštjan Narat je tudi pevec, kitarist, filozof in vodja skupine Katalena. Pred dvema letoma je izdal odmevni solo prvenec Strah je odveč, ki so ga leta 2010 razglasili za najboljši album leta, na Kantfestu pa je Narat dobil glavno nagrado za najboljšega kantavtorja. Na svoj drugi album, ki je v teh dneh izšel pri založbi Celinka, pa je Narat še bolj ponosen. Tudi tokrat je uglasbil lastno poezijo (le ena pesem ni njegova), sam napisal glasbo in vse skupaj zapakiral v paket dvanajst komadov.

Narat pojasnjuje, da je bila prva plošča izrazito kantavtorska, na njej sta bila zgolj vokal in kitara, na drugi pa so se mu pridružili še drugi glasbeni kolegi in celoten projekt razširili tudi aranžersko. Pravi še, da vsebinsko nadaljuje zgodbo, ki jo je začel na prvem albumu, pri čemer ga je zanimalo predvsem, koliko se človek v dveh letih spremeni. "Meni se je zgodilo marsikaj, a vendarle nič tako bistvenega, da bi radikalno spremenil odnos do sveta," je povedal za medije.

Narat ostaja zvest svoji akustični kitari in žametnemu glasu, aranžmaje je napisal kitarist Matevž Kolenc, k sodelovanju pa je Narat povabil še klaviaturistko Polono Janežič, godalistko Jeleno Ždrale in tolkalca Blaža Celarca. Za nocojšnje glasbeno druženje je Narat kot gostjo povabil še vokalistko Mino Špiler, ki je z njim sodelovala tudi na njegovem prvem samostojnem albumu. im