Borut bo imel na voljo dve minuti, da izpostavi tisto, kar misli, da ocenjevalci na vrtu nikakor ne smejo spregledati. Toliko lahko porabi tudi, da jim razloži morebitne spremembe, ki jih je naredil na vrtu in zato ta ni točno tak, kot je bil ob prijavi.

Za Borutom je danes tudi že intervju na britanski televiziji BBC. Tega je bil še posebej vesel, "saj je velika čast, da te opazijo." Včerajšnji sobotni delovni dan je ekipa Pepe s Krasa zaključila bolj zgodaj in si zvečer vzela čas za počitek, saj se pozna, da je za njimi že veliko dela. "V vrt smo postavili rekvizite, pripomočke in malenkosti, ki iz vrta naredijo zgodbo. Postavili so nam tudi tablo, ki smo jo komaj čakali, saj je to znak, da se šov začenja," pravi Borut Benedejčič.

Rastlinam bi prijal še kakšen sončen in topel dan, saj še niso zacvetele v polnem sijaju. A Borut je z vrtom zadovoljen, saj je postavljen tako, kot si je zamisl. Kako ga bodo ocenili sodniki, pa ni več v njegovih rokah. "Mi lahko samo držimo pesti, da jim bo Pepina zgodba všeč!" iz Londona tik pred odločitvijo sporoča ekipa Pepe s Krasa, ki bo jutri že poročala o rezultatu.

Več o kraškem vrtnarju si preberite tukaj.