Jovovicheva je na 20. Life Ballu zastopala ameriško fundacijo za boj proti aidsu amfAR, medtem ko je Clinton, ki se Life Balla redno udeležuje že od leta 2007, zastopal svoj projekt Clinton Health Access Initiative.

"Tukaj smo zato, da ljudi izobražujemo," je dejala Jovovicheva. "Life Ball je dogodek, s katerim lahko uspešno razširjamo sporočilo in zbiramo denar za raziskave," je dodala sudanska manekenka Alek Wek.

Barvite plesne obleke ter oranžne, rumene in rdeče bleščice so na plesu delovale kot slikovit kontrast neogotskemu ozadju dunajske mestne hiše.

Na modni pisti v obliki rdeče pentlje, ki je simbol boja proti aidsu, je potekala modna revija, ki jo je letos organizirala revija Vogue Italia in na kateri so bile predstavljene kreacije slavnih modnih oblikovalcev, kot so Roberto Cavalli, Vivienne Westwood, Heatherette in Gianfranco Ferre.

V dunajski tradiciji se je prireditev začela s plesom 100 debitantk in njihovih plesnih partnerjev, ki so zaplesali na polonezo poljskega skladatelja Frederica Chopina.

Tema letošnjega Life Balla je bila "Borite se proti zubljem ignorance". Lani so na prireditvi za boj proti hivu in aidsu zbrali 1,9 milijona evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.