Klein v biografiji z naslovom "The Amateur: Barack Obama in the White House" (v prostem prevodu 'Amater: Barack Obama v Beli hiši', op.p.) piše, da sta se zakonca o ločitvi pogovarjala, ko sta bila poročena osem let in to zatem, ko sedanji predsednik ZDA soproge ni poslušal, ko mu je ta svetovala, naj za mesto v predstavniškem domu ne kandidira proti Bobbyju Rushu.

"Po porazu so sledili temačni dnevi, ko je v Michelle iskal uteho, ona pa ni bila pripravljena sočustvovati. Ni je poslušal, ko ga je opozarjala,“ je Rushevo pisanje povzel Huffington Post.

Obamov predstavnik za stike z javnostjo Eric Schultz je o Kleinovi neavtorizirani biografiji, ki naj bi, tako Klein, temeljila na več kot 200 intervjujih s poznavalci Obamovega življenja, dejal: "Ed Klein je v preteklosti že nesmotrno proizvajal informacije, da bi prodal več knjig. Nihče normalen ne bo verjel temu, kar piše.“

To pa tudi ni prvič, da so se mediji razpisali o morebitni ločitvi enega najmogočnejših parov na svetu. Leta 2010 je ameriški tabloid National Enquirer objavil, da je prva dama ZDA soprogu grozila z ločitvijo, če bi se odločil za še en mandat za predsednika.

Dvojica je sicer poročena skoraj 20 let, v zakonu pa sta se jima rodili 13-letna Malia in 10-letna Sasha.