Namen evropskega projekta FEAST (Facilitating Engagement of Adults in Science and Technology) je opolnomočenje staršev, ki obiskujejo centre znanosti s svojimi otroki, z znanjem, ki ga srečajo v centru znanosti, so sporočili iz Hiše eksperimentov. Kot so zapisali, se namreč starši v okolju centra večkrat ne znajdejo najbolje ali pa ne vedo, kakšna je njihova naloga ob obisku.

Mobilni roditeljski sestanek je sestavljen iz dveh delov. V prvem se starši skupaj z razredničarko sestanejo v Hiši eksperimentov. Po formalnemu delu sestanka starše z razredničarko prevzamejo profesionalci Hiše eksperimentov in jih vodijo do različnih eksperimentov ter o njih povedo nekaj splošnih informacij. Sledita prosto eksperimentiranje, kjer starše seznanijo s pomenom metod testiranja samega sebe, ter delavnica, kjer starše naučijo nekaj osnovnih spretnosti izdelovanja znanstvenih objektov iz enostavnih predmetov, so zapisali v sporočilu za javnost.

Starši, razredničarka in otroci se nato čez en teden udeležijo še drugega sestanka. Zanje priredijo znanstveni šov, temu pa sledi prosto eksperimentiranje, kjer starši prevzamejo vlogo demonstratorjev.

V Hiši eksperimentov ob tem opozarjajo, da zelo močno potrebujejo ustrezne prostore in zagotovitev prepotrebnih delovnih mest. "V Hiši eksperimentov vlagamo v znanje vsak dan. Po 16 letih delovanja imamo že drobne žetve. Žal seme znanja v rastlino, ki rodi sadove, ne zrase zgolj v času enega političnega mandata. Rodi pa potem zelo dolgo. Kdaj bodo naši kmetovalci to spoznali?" je v sporočilu za javnost zapisal direktor Hiše eksperimentov Miha Kos.