Na spletni strani glasbene revije NME so zapisali, da bi irski roker po zaslugi Facebooka celo lahko prehitel sira Paula McCartneyja. Bono ima prek zasebnega podjetja Elevation Partners namreč v lasti 2,3 odstotka delnic Facebooka, sedaj, ko je podjetje kotiralo na borzi, pa bi to pomenilo kar 1,5 milijarde dolarjev (nekaj več kot 1,1 milijarde evrov).

"Beatli so nedotakljivi"

Leta 2009 naj bi Bono delnice kupil za vsega 90 milijonov dolarjev, do danes pa je Facebook toliko zrasel, da njegovo vrednost ocenjujejo na več kot 100 milijard dolarjev, poroča CNN. Vendarle pa ni popolnoma jasno, ali ima Bono v neposredni lasti kakršnokoli delnico spletnega družbenega omrežja, kakor tudi ne, kakšen odstotek dobička naj bi mu pripadal prek podjetja, katerega delni lastnik je. Tako je zaenkrat tudi težko predvidevati, koliko koristi bi ali bo imel od delnic Facebooka.

Facebook povsem v vrhu med rekorderji

Tudi Bono sam ni prepričan, da ga bo Facebook izstrelil na vrh najbogatejših glasbenikov. Na vprašanje Washington Timesa je dejal: "Uf, mislim, da to ne bo držalo.“ Nekaj podobnega pa je dejal tudi v petkovem intervjuju za MSNBC: "V nasprotju s poročili nisem milijonar, kakor tudi ne bom postal bogatejši kot Beatli – in to ne le v smislu denarja. Beatli so nedotakljivi.“

"Zanimajo me sile, ki oblikujejo svet"

Pojasnil je še, da v podjetju Elevation Partners vlagajo denar drugih ljudi. "Dobimo plačilo, kar je dobro. A sem se bogatejšega počutil, ko sem bil star 20 let in je račune plačevala moja žena. Vedno sem čutil, da sem blagoslovljen, že samo zato, ker sem bil član glasbene skupine. Tehnologija me je začela zanimati, ker sem umetnik. Zanimajo me sile, ki oblikujejo svet. Tehnologija je obsežna – jaz pa sem se hotel naučiti vse o njej.“

Zdi pa se, da bo Bono, sicer izjemno darežljiv in dobrodelen glasbenik, kmalu vendarle povečal svoj kupček bogastva. S skupino U2 naj bi namreč pripravljali album, s katerim se bodo vrnili na svetovno glasbeno sceno.