Devetindvajseti oktober 2011 in 22. februar 2012 sta datuma, ki se ju celjski navijači radi spominjajo. Takrat so v ligi spravili na kolena tekmece iz Kopra: v Zlatorogu je bilo kar 35:25, v Bonifiki 31:26. Pivovarji so se veselili tudi v marčevskem finalu pokala Slovenije v Podčetrtku (26:21), edini poraz na štirih medsebojnih tekmah v tej sezoni pa so doživeli prejšnji mesec v končnici za prvaka v gosteh (24:29). Na zadnji tekmi v Zlatorogu v tej sezoni bodo Celjani (uradno se bodo poslovili od odhajajočih igralcev) gostili prvake iz minule sezone, poleg obračuna na parketu pa pripravljajo še nekaj človekoljubno-družabnih akcij (zbiranje živil za socialno ogrožene družine, žrebanje dobitkov v veliki nagradni igri, brezplačno pivo po tekmi ne glede na izid...).

Čeprav je star šele 21 let, ima celjski igralec Gašper Marguč že izkušnje z ligo prvakov. "To tekmovanje je nekaj posebnega in je neprimerljivo z drugimi evropskimi pokali. Na poti do ponovne uvrstitve med elito nas čaka obračun s Cimosom, ki bo vse prej kot lahek. Tako jaz kot soigralci pričakujemo težko tekmo, a bomo storili vse, da bomo na koncu mi tisti, ki se bomo veselili drugega mesta," pravi Marguč. Prav proti Cimosu so Celjani pred štirimi sezonami s 4000 gledalci dosegli rekord po obiskanosti tekem slovenske lige (neuspešno so ga v tej sezoni napadali proti Gorenju, ko se je v Zlatorogu zbralo 3800 ljudi), Marguč pa se zaveda tudi pomembnosti podpore s tribun: "Veliko lažje nam bo ob glasni spodbudi navijačev, zato potrebujemo njihovo pomoč. Na zadnji tekmi proti Koprčanom se jih je zbralo veliko, upam pa, da bo tokrat še kakšen več."

Cimos je brez poškodovanih Deana Bombača in Milorada Krivokapića prejšnjo soboto izgubil derbi proti Gorenju v Velenju (25:27), prav tako pa je vprašljiv tudi nastop "Dekija" in "Krivija" danes v Zlatorogu. Oba sta v tem tednu trenirala po posebnem programu in sploh še nista prijela za žogo, trener Fredi Radojkovič pa pravi: "Gre za zelo pomembna igralca v naši igri. A tudi če ju ne bo na igrišču, to ne bo alibi za mojo ekipo. Vsi fantje, ki bodo na igrišču, bodo zgrizli parket, če bo to potrebno."

Glede na pomembnost derbija se Radojkovič zaveda, da bi utegnilo biti veliko odvisno tudi od sodnikov. "A verjamem v vrhunsko sojenje, ki si ga ekipi zaslužita. Vložek na obeh straneh bo ogromen, zato bo veliko pritiskov in provokacij, a imam psihično močno ekipo. Pričakujem, da bodo fantje pokazali pravi značaj, odigrali še eno vrhunsko tekmo in osvojili obe točki."