Nedelja, 20. maja

V Chicagu se bo začel dvodnevni vrh voditeljev držav članic Nata. Osrednje teme pogovorov bodo stabilizacija Afganistana, prenos odgovornosti za varnost na afganistanske varnostne sile in umik članic Natove misije Isaf izpod Hindukuša. Ta proces naj bi bil končan leta 2014. Posebna pozornost se pred vrhom posveča novemu francoskemu predsedniku Françoisu Hollandu, ki je med volilno kampanjo izjavil, da bo iz Afganistana do konca leta umaknil francoske vojake. To odločitev naj bi uradno sporočil prav na vrhu Nata.

Ponedeljek, 21. maja

V Cankarjevem domu bo potekal sklepni koncert zlatega abonmaja letošnje sezone, na katerem bo pod vodstvom dirigenta Thomasa Hengelbrocka nastopil Simfonični orkester Severnonemškega radia (NDR) iz Hamburga. Solistka bo mlada nemško-japonska pianistka Alice Sara Ott, ki sodi med najbolj iskane virtuozinje.

Torek, 22. maja

Parlamentarni odbor za pravosodje se bo ukvarjal z vsebino zahteve skupine opozicijskih poslancev za presojo zakona o vladi v delu, ki zadeva priključitev državnega tožilstva k ministrstvu za notranje zadeve. Nobenega dvoma ni, da bo koalicijska večina pritrdila mnenju vlade, ki se ne strinja niti z zahtevo niti z njeno vsebino. Potem pride znova na vrsto ustavno sodišče.

V azerbajdžanski prestolnici Baku se bo s prvim polfinalom začel letošnji Eurosong. Slovenijo na tekmovanju zastopa Eva Boto. Finale bo potekal v soboto, 26. maja.

Sreda, 23. maja

V Egiptu se bodo začele predsedniške volitve. Trajale bodo dva dni. Največja favorita za zmago sta nekdanji generalni sekretar Arabske lige Amr Musa in zmerni islamist Abdel Moneim Abol Fotouh. Z izvolitvijo novega predsednika naj bi se končal proces prenosa oblasti z vladajočega vojaškega sveta na civiliste.

Odbor za finance bo razpravljal o dopolnilu vlade k zakonu o državnem poroštvu za 440 milijonov evrov posojil TEŠ 6. Gre za nenavadno potezo vlade, da pogojuje poroštvo. Tokrat naj bi v dopolnilu k predlaganemu zakonu - predlagali so ga poslanci SD - pisalo, da poroštvo bo, če bodo ceno projekta TEŠ 6 znižali, če bodo s premogovnikom Velenje sklenili dolgoročno pogodbo, če bodo zagotovili, da bo gradnja končana v predvidenem roku, če bo TEŠ 6 donosna naložba in če bodo izpusti CO2 taki, kot so predvideni.

Četrtek, 24. maja

Začenja se gledališki festival Prelet, ki nastaja v koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča in Gledališča Glej. Festival bo prikazal šestnajst predstav v produkciji omenjenih gledališč, posebno doživetje pa bosta odprtje festivala in njegov zaključek, ko bo Prelet skupaj s pomembnim zagrebškim festivalom Perforacije pripravil Noč performansov.

Petek, 25. maja

V Kinu Šiška bo nastopila skupina Disciplin A Kitschme, ki je v 80. letih napisala nekatere najpomembnejše strani zgodovine jugoslovanskega rokenrola.