Za Cavendishem sta se v cilj zapeljala Norvežan Alexander Kristoff (Katjuša) in Avstralec Mark Renshaw (Rabobank) na drugem in tretjem mestu.

Edini Slovenec na Giru Gregor Gazvoda (AG2R La Mondiale) je etapo končal v glavnini, v kateri je bilo skupno 133. kolesarjev, na 90. mestu. V skupnem seštevku je 128. (1:13:18).

Etapa je bila pisana na kožo sprinterjem, sicer ena zadnjih na letošnjem Giru, pred zahtevnimi gorskimi preizkušnjami. Najprej sta s pobegom poizkusila Martijn Keizer (Vacansoleil-DCM) in Francesco Failli (Farnese Vini-Selle Italia) ter si nabrala več kot pet minut prednost pred glavnino, na čelu katere so bili kolesarji ekip Garmin-Barracuda, Sky in FDJ-BigMat. Prednost ubežnikov je 30 kilometrov do cilja znašala minuto. Enaindvajset kilometrov do cilja sta bila ubežnika ujeta.

Nato se je šest kilometrov pred ciljem želela od glavnine odlepiti še trojica Fabio Felline (Androni), Julien Berard (Ag2r) in Julien Vermote (Omega Pharma), a je bil njihov poskus jalov, saj jih je glavnina že kmalu ujela. Tri kilometre do cilja so bili na čelu glavnine kolesarji ekipe Saxo Bank pred ekipama Sky in Orica, v ravninskem ciljnem sprintu pa je suvereno v zadnjih metrih etape slavil kolesar Skyja Cavendish, ki si je prikolesaril tretjo letošnjo etapno zmago na dirki.

V soboto bo na sporedu 206 kilometrov dolga etapa pisana na kožo hribolazcev z vzponoma na Cervinio in Joux.