V sredo, ko sta tudi s pomočjo prostovoljcev dokončala zasaditev, jima je odleglo veliko breme. Včeraj sta se posvetila najmanjšim podrobnostim: postavljanju kamnitega drobiža na nezasajene dele ter na tiste večje kamne, kjer želita doseči avtentičen prikaz stare kraške gmajne. Zopet sta ju obiskali japonski vrtnarki, ki sta pomagali vsak posamezni kamen obrniti na pravo stran: z lišaji navzgor.

Večino delovne opreme so že pospravili in prizorišče se počasi iz gradbišča spreminja v razstavišče. In medtem je zazvonil še telefon organizatorjev velikega Chelsea Flower Showa: britanski BBC si je za nedeljo zaželel intervjuja s kraškim vrtnarjem! Odgovor je bi jasen, veselje pa veliko.

"Zvečer so nama pokazali tudi informativno tablo, ki bo postavljena ob vrtu, in komaj čakava, da jo vidiva stati ob Pepini zgodbi,“ pravita Borut in Tanja, ki bosta danes dokončala delo s kamni in si celo vzela čas za sprehod skozi prizorišče, česar do sedaj nista utegnila. Novosti z največje vrtnarske razstave na obljubljata znova jutri. V mislih je vedno bližje tudi nedelja, ko bo znana odločitev o zmagovalnih vrtovih razstave.

Več si preberite tukaj.