"Tekmovanje za Miss Slovenije že dvajset let ostaja enako in je postalo popolnoma nezanimivo, ne samo za splošno publiko, ampak tudi za medije, sponzorje in tako naprej. Mi več ne vidimo smisla nadaljevati v tej smeri, vse skupaj si želimo spremeniti, nadgraditi in narediti nekaj novega," je za Dnevnik.si razložila vodja projekta Miss Slovenije Eva Repič in dodala, da razmišljajo, da bi tekmovanje prihodnje leto temeljito prenovili, morda tudi obudili v obliki resničnostne oddaje. "Če bi nam to uspelo, potem bi lahko na ta način nadaljevali, če pa ne, pa bomo projekt opustili."

Repičeva je tudi zanikala navajanje drugih medijev, da je bil razlog za to, da so letos v kastingih izbrali le deset kandidatk namesto običajnih dvanajstih, manjše zanimanje deklet. "Na podlagi preteklih let je bilo kandidatk res veliko veliko manj, ni pa bilo tako slabo, da ne bi našli več kot deset finalistk. Te informacije ne držijo. Mi bi lahko izbrali več finalistk," je zatrdila Repičeva, obenem pa priznala, da je tudi zanimanje samih deklet precej upadlo, projekt Miss Slovenije ni več to, kar je bil nekoč.

"Že ko smo pričeli s tem projektom, je bil v krizi," je poudarila Repičeva in dodala: "Mi smo ga iz krize skušali potegniti in dve leti nazaj smo ga celo uspeli spraviti na nacionalno televizijo."

Poglejte si predstavitev lanskih kandidatk za Miss Slovenije: