Analiza publikacije British Medical Journal je preučila odkritja 44 drugih študij, pri katerih je sodelovalo več kot 7 tisoč žensk. Pokazalo se je, da zdrava dieta (in ne uživanje hrane 'za dva') preprečuje pridobivanje odvečne teže, zmanjša pa se tudi tveganje, da bi šlo pri porodu kaj narobe.

Nasvet v brošuri britanskega inštituta za zdravje, ki so jo natisnili leta 2010, se glasi: "Hujšanje med nosečnostjo ni priporočljivo, ker lahko škodi zdravju nerojenega otroka." Ženskam sicer svetujejo, naj poskušajo doseči zdravo težo, preden zanosijo.

Vedeti je treba, da ima polovica britanskega prebivalstva težave s prekomerno težo, število pretežkih ali debelih ljudi pa narašča. Prevelika teža je povezana z nosečniškimi zapleti, kot so sladkorna bolezen, visok krvni pritisk, pa tudi prezgodnji porod.

Britanski inštitut za raziskave zdravja je pri nosečnicah primerjal diete, telovadbo in kombinacijo obojega. Nasveti za hujšanje so temeljili na omejevanju vnosa kalorij, uravnoteženi dieti in uživanju hrane, kot so polnozrnati izdelki, sadje, zelenjava in stročnice.

Raziskovalci so ugotovili, da dieta pri materi ne vpliva na težo otroka.