Nekje drugje

Na vlaku si potnik nekaj časa ogleduje soseda nasproti sebe, potem pa reče: "Veste, zdi se mi, da sem vaš obraz videl že nekje drugje..." "To pa ne bo res," mu odgovori možak. "Vedno je bil med mojimi ušesi."

Vabilo

Sodnik: "Kaj pa nosite to gorjačo v sodno dvorano?" Obtoženec: "V vabilu je vendar zapisano, naj poskrbim za svojo obrambo."

Zmaga

Na pogrebu eden od pogrebcev vpraša drugega: "Ste dobro poznali pokojnika?" "Da, bil je moj sosed v nadstropju." "Kako pa je preminil?" "Stavila sva, kateri od naju se bo bolj nagnil skozi okno. On je zmagal."

Obramba

V trgovini z orožjem se razkošna in elegantna gospa ne more odločiti, katero od pištol, ki jih ji je pokazal prodajalec, naj izbere. "Gospa," jo pobara trgovec, "če jo potrebujete za obrambo..." "Za obrambo?" skomigne ženska z rameni. "Kje pa! Za to bo že poskrbel moj odvetnik..."

Safari

Med safarijem v Afriki se pred lovcem nepričakovano pojavi lev. Na smrt prestrašeni lovec zamrmra: "Moj Bog, prosim te, navdihni to žival s krščanskimi čustvi!" Takrat se oglasi lev: "Gospod, blagoslovi to hrano, ki jo bom zaužil..."

Obeti za prihodnost

Strogi oče vpraša mladeniča, ki prosi za roko njegove hčerke: "Imate vsaj kakšne obete za prihodnost?" "Pravzaprav ja," mu odgovori nesojeni zet. "Skoraj zanesljivo vem, kdo bo zmagal na sobotni konjski dirki."