Ljubljana Po triletnem zatišju se na oder Gale hale vrača enodnevni festival pod okriljem slovenske glasbene založbe Kapa Records, na katerem bodo nastopili izvajalci, ki svoje albume izdajajo pri omenjeni založbi. Nastopile bodo skupine Buldogi, Coma Stereo in Ludovik Material, v večerne klubske ure pa bo obiskovalce popeljal BeatMyth oziroma DJ PlankTon z N'tokom na vokalu.

Buldogi so skupina iz časov, ko je bil punk še mlad - njihova hibernacija je trajala kar 27 let. Leta 2009 so Buldogi najprej na novo posneli stari material in ga izdali na albumu Retrospektiva 1979-1982, lani pa je skupina izdala še svoj drugi album Ni lepo.

Domača zasedba Coma Stereo je februarja letos izdala svoj tretji album, naslovljen 1000 mest. Skupina, ki jo je precej težko uvrstiti v žanrske predalčke, je po prvi plošči, ki so jo odlikovale predvsem dolge atmosferične skladbe, in po drugem precej bolj eksperimentalnem poskusu tokrat raziskovala krajše in udarnejše aranžmaje ter postregla z zasanjanim, elektronsko obarvanim ter postpunkovsko prežetim rockom.

Skupina Ludovik Material bo predstavila svoj prvenec Passion For Red. Trio je na odre prvič stopil lani, pretekel Klubski maraton Radia Študent in obiskal marsikateri domači klub. Marca je zasedba prvič stopila še onkraj meje in nastopila na zagrebškem festivalu Partycipacija, maja pa se z dvojcem It’s Everyone Else odpravlja na krajšo evropsko turnejo. Za konec večera bo, kot že rečeno, poskrbel domači elektronski dvojec BeatMyth, ki je marca izdal svoj drugi album Questionable Image, na katerem se producentoma v veliki meri ponovno pridružuje prepoznavni rimoklepač N'toko. nr