Čeravno je Yamahin dirkač Jorge Lorenzo zelo solidno začel sezono, še ni uspel v celoti ujeti korak s Caseyjem Stonerjem. In to kljub dejstvu, da tudi Stonerja pesti kar nekaj težav, od že nekajkrat omenjenega zapestja, ki Avstralca še najbolj skrbi, do letošnjega Hondinega motocikla, ki še zdaleč ni premočan v primerjavi z Yamahinim strojem (motocikel še vedno pestijo prevelike vibracije na zadnjem delu). A Lorenzo sam pravi, da so sicer naredili pri Yamahi največji korak naprej pozimi, da pa je z novim motociklom vseeno zelo težko zmagovati. "Imam samo eno točko zaostanka za Stonerjem, ki trenutno vodi, in to se lahko zelo hitro spremeni, v obe smeri. Steza v Le Mansu mi zelo leži, tukaj sem dvakrat že zmagal, poleg tega sem prepričan, da bo naš motocikel na tej dirki najboljši," je optimistično povedal Jorge Lorenzo.

Dirkači si veliko obetajo še od ene novosti: novih zadnjih Bridgestonovih pnevmatik. Dobavitelj pnevmatik je namreč na Le Sarthe pripeljal na novo zasnovane pnevmatike z dvojnim značajem. In to dobesedno dvojnim, saj je desna polovica tekalne površine pnevmatike trša od leve. Steza v Le Mansu sicer ne slovi kot najbolj zahtevna do pnevmatik, a ima svoje pasti, kot so štirje zaporedni desni ovinki v drugi polovici steze, ki so povzročili Bridgestonovim inženirjem še največ skrbi. Bridgestonov motošportni šef Hiroši Jamada je povedal, da ravno ti ovinki neenakomerno segrejejo pnevmatiko, zaradi česar se le-ta začne obnašati vedno bolj nepredvidljivo: "Poleg tega je tukaj tradicionalno nepredvidljivo tudi vreme, zato morajo biti ekipe in dirkači vedno pripravljeni na celo komedijo zmešnjav pri iskanju optimalne nastavitve motocikla."

Komedija zmešnjav je bila do sedaj pri Ducatiju, kjer je moral Valentino Rossi dokončno priznati, da sta njegovo razmišljanje in način vožnje slabša v primerjavi z moštvenim tovarišem Nickyjem Haydnom. Američan sicer pravi, da mu ta steza ne ugaja, a po drugi strani je že v Estorilu Američan dokazal, da lahko pomaga Rossiju. Valentino je namreč dobesedno kopiral njegove osnovne nastavitve in rezultat je bil tako precej bolj spodbuden. "Enako nameravamo storiti tudi v Le Mansu," je še dodal Valentino Rossi.

V Franciji pa ne bo veterana Colina Edwardsa. Dirkač ekipe Suter je namreč v Estorilu grdo padel in si štirikrat zlomil ključnico, zato bo moral počivati predvidoma vsaj še 14 dni, v Le Mansu pa ga bo zamenjal nekdanji dirkač tega prvenstva Chris Vermeulen.

Chris Vermeulen: Pogrešam dirkanje