Na tridnevnem strokovnem srečanju več kot 350 tajnic, poslovnih asistentk in sekretark posluša številne aktualne teme in se povezuje v eno največjih stanovskih interesnih mrež v Evropi. Moto letošnjega druženja je »Prepletimo žensko energijo ter modrost in ustvarimo skupno prihodnost.«

Prvi del programa oblikujejo predavatelji dr. Borut Likar s Fakultete za management v Kopru, ki bo predaval o tem, da naj bo trikotnik znanje – inovacije – vrednote spiritus agens naše prihodnosti, Matej Špehar, kreativni direktor podjetja DružabnaOmrezja.SI, bo govoril o skrivnostih, kako na Facebooku uloviti Jana Plestenjaka, mag. Andreja Jernejčič, svetovalka za javno nastopanje, komuniciranje in PR, Lin&Nil, bo razkrivala skrivnosti prepričljivega nastopa za vsak dan, mag. Franca Bertoncelj iz Egoforme pa o tem, kako preusmeriti težavne situacije sebi v prid.

Udeleženke bodo aktivno sodelovale tudi na popoldanski okrogli mizi Ženske - zaveznice ali nasprotnice, na kateri bodo mnenja soočili humoristka in bivša tajnica Iča Putrih, dramska igralka, pisateljica in režiserka Tina Gorenjak in direktor ITF, mednarodne fundacije za razminiranje in pomoč žrtvam min in guverner Zveze Lions Klubov Slovenije Dorijan Maršič.

Po okrogli mizi se bo pričela še večerna slovesna razglasitev in podelitev zlatega znaka tajnici/poslovni asistentki leta 2012 ter certifikatov preizkušena tajnica/preizkušen tajnik. Katera bo eno leto nosila častni naziv tajnica/poslovna asistentka bo znano okoli 21. ure, ko bo večerna slovesnost ob 21. maju, dnevu slovenskih tajnic, dosegla vrhunec, so sporočili iz Planeta GV.