Če gre verjeti pisanju Sun-a, je City storil prvi korak, da bi se v poletnem prestopnem roku okrepil z Ibrahimovićem, ki naj bi bil vreden nekaj čez 30 milijonov evrov, a kot je znano, višine odškodnin Cityju v zadnjih letih niti niso pomembne.

Švedski nogometaš, ki ima bosanske korenine, bi v primeru prestopa v Cityju zaslužil kar 300 tisoč funtov (okoli 375 tisoč evrov) na teden, s čimer bi bil z naskokom najbolje plačani igralec na Otoku, kjer trenutno največ (250 tisoč funtov ali dobrih 310 tisoč evrov) zasluži Yaya Toure, ki je seveda prav tako igralec Cityja.

Za dodatno “napetost“ okoli možnosti prestopa je poskrbel Ibrahimović, ki ni ničesar zanikal ali zavrnil ponudbe, temveč je zaprosil za nekaj časa, da o vsem skupaj dobro premisli.

To je že drugič, da Mancini v svoji nekajletni trenerski karieri želi kupiti Ibrahimovića in tudi tokrat je odločen, da mu bo uspelo. Prvič je svoje moštvo okrepil z njim leta 2006, ko je Ibra za dobrih 27 milijonov po aferi Calciopoli iz Juventusa prestopil v Inter.