V Milanu ste nastopili prvič po tem, ko so vam ukradli orožje. Koliko je to vplivalo na nastop v Milanu?

Nastopil sem v eliminacijah v trojnem položaju. Brez težav sem se uvrstil na tekmovanje, vendar nova puška še vedno ni kompletno sestavljena, ker še čakam nekatere dele zanjo. Še vedno se počutim malce negotovo, vendar upam, da bo z vsakim nastopom bolje.

Je nova oprema primerna za tekmovanje na najvišji ravni?

Vedno imam v rezervi dobro izbrano orožje s testirano in izbrano cevjo za primer, če pride do nepredvidene okvare tekmovalne puške. V moji karieri so se podobne stvari že dogajale, tako da sem na take težave pripravljen. Nikoli pa se ni zgodilo, da bi potreboval kompletno sestavljeno puško z vsemi deli.

Koliko je neprijeten dogodek vplival na vaše priprave v minulih dveh tednih?

Najprej sem bil brez vadbe ves teden, saj v tako kratkem času nisem mogel dobiti niti osnovnih delov, ki sem jih potreboval za kvaliteten trening. Na srečo mi je priskočil na pomoč kolega Mitja Žižmond, ki ima puško z identičnim kopitom nemškega proizvajalca. Nesebično mi je posodil kopito in mi precej olajšal treninge, saj bi prilagajanje na nov model kopita trajalo predolgo. Sponzorska firma Centra mi je prav tako v najkrajšem možnem času izdelala dele, ki so narejeni po meri. Tako mi težave povzročajo le še posebni merek, ki sem ga uporabljal (obstajal je le prototip), ter ramenske kljuke francoskega podjetja Unique, ki jih uporabljam že 13 let. To je šlo v stečaj že pred 11 leti, zato se teh kljuk ne da več dobiti. Poklical me je kolega iz Švice, ki je našel en primerek take kljuke pri velikem švicarskem trgovcu s športnim orožjem in jo dobim prihodnji teden. Način treninga je tako še vedno spremenjen, saj moram več časa posvečati tehničnemu delu kot taktičnemu.

Kaj pomeni kraja orožja za vaše priprave na olimpijske igre?

Nekaj posledic v procesu treninga je, vendar si ne bi dovolil, da bi to vplivalo na mojo psihološko pripravo na nastop v Londonu. S tehničnega vidika pa mislim, da bom pravočasno pripravil orožje na raven, da bom konkurenčen najboljšim. Ti pogoji morajo biti izpolnjeni, če želim razmišljati o vrhunskem nastopu.

Kolikšne so možnosti, da ukradeno opremo dobite nazaj?

Preiskava je v teku in v interesu pozitivne rešitve primera ne morem dajati konkretnih informacij o napredku. Zagotavljam pa vam, da kriminalisti intenzivno delajo na primeru in se jim ob tej priložnosti zahvaljujem.

Kolikšno finančno škodo so vam nepridipravi povzročili s krajo?

Škodo je možno izmeriti tudi v evrih, vendar je glede na to, da je bila puška vrhunsko pripravljena za London in da sem z njo že osvojil bron v Pekingu, njena vrednost neprecenljiva.

Kako ste glede na okoliščine zadovoljni z nastopom v Milanu?

Vremenske razmere so bile nemogoče in rezultati so popolnoma neprimerljivi z običajnimi, zato bom moral na realno oceno počakati še do konca tedna, ko bodo za mano vsi nastopi v Milanu.