Po tem, ko sta Andreja Vodeb in Simona Fabjan v dopoldanskih obračunih opravili s Slovakinjama Lucio Čižmarovo in Lucio Michalovičovo, Mihela Istenič in Martina Jakob pa sta morali priznati premoč Dominiki Nestarcovi in Natalii Dubovcovi, sta v popoldanskem delu turnirja na mivko znova najprej stopili Vodebova in Fabjanova, ki sta proti prvi slovaški navezi Nestarcova/Dubovcova Sloveniji skušali priigrati vodstvo v zmagah z 2:1.

Vodebova in Fabjanova popeljali slovenijo v vodstvo z 2:1

Slovenski odbojkarici sta dobro začeli prvi niz in povedli s 5:3 in 7:5, nato pa sta se Slovakinji približali na 9:10. Tudi v nadaljevanju sta se v vetrovnih pogojih nekoliko bolje znašli nasprotnici, ki sta odlično igrali v napadu in s taktičnimi servisi povzročali težave Vodebovi in Fabjanovi ter povedli s 17:13 in vodstvo držali do konca niza, ki sta ga dobili z 21:17.

Na začetku drugega niza sta pobudo prevzeli Slovenki, ki sta si priigrali prednost s 4:2, a sta se Nestarcova in Dubovcova hitro vrnili v igro in izenačili na šesti točki. Vodebova in Fabjanova sta nato na račun dobrih servisov prešli v vodstvo z 11:7 in s 15:10. Slovakinji sta bili v nadaljevanju spet prepričljivejši in sta vodstvo Slovenk z 18:11 znižali na 18:15, v sami končnici pa sta bili uspešnejši naši odbojkarici, ki sta niz dobili z 21:17. V odločilnem tretjem nizu sta Vodebova in Fabjanova povedli s 5:2 in 6:3, prednost pa sta kmalu povišali še na 11:6 in jo zadržali vse do končnice niza, ki sta ga dobili s 15:12 ter Sloveniji priigrali vodstvo z 2:1 v zmagah.

Po porazu Isteničeve in Jakobove je sledil zlati niz ...

Takoj zatem sta na peščena igrišča v Servesu ob reki Seni stopili še Isteničeva in Jakobova in zaigrali proti Čižmarovi in Michalovičovi. Začetek niza je pripadel Slovakinjama, ki sta povedli predvsem na račun zgrešenih servisov Slovenk, v nadaljevanju pa sta začeli grešiti tudi Čižmarova in Michalovičova in našima igralkama dali priložnost za izenačenje na 10:10. Slovakinji sta še vodili s 14:12, a sta Isteničeva in Jakobova kmalu prišli do vodstva s 17:15 ter na koncu niz dobili z 21:17.

V drugem nizu sta bili dvojici izenačeni vse do rezultata 10:10, na tehnični odmor pa sta s prednostjo z 11:10 odšli Čižmarova in Michalovičova. Slovakinji sta zatem povedli s 14:11 in 18:15 ter tudi po minuti odmora na zahtevo Slovenk nizali točke ter vodili že z 20:16, a sta naši igralki z borbeno igro v obrambi prišli do izenačenja na 20:20. V končnici sta imeli več sreče slovaški predstavnici, ki sta po asu Michalovičove zmagali z 22:20.

Slovakinji je sreča spremljala tudi v začetku tretjega niza, ko sta kar tri točke dosegli s pomočjo dotika mreže, nato pa sta prednost dveh ali treh točk ohranjali skozi celoten niz ter ob minuti odmora na željo naših igralk vodili z 11:8, prednost povišali še na 14:10 in izkoristili prvo zaključno žogo.

..., ki Slovenkam ni prinesel sreče.

Za igro v zlatem nizu je slovenski selektor Simon Krakar določil Vodebovo in Jakobovo, njegov slovaški kolega pa je v ogenj znova poslal Nestarcovo in Dubovcovo. Slovakinji sta odlično začeli odločilni niz in izsilili kar šest zaporednih napak Slovenk ter povedli s 6:0. Naši odbojkarici sta nato zaigrali zelo dobro v obrambi in izid znižali na 6:8 in 7:10, nato pa je sledila nova serija Slovakinj in zmaga s 15:8.