Gregor Gazvoda (AG2R La Mondiale), edini slovenski predstavnik na letošnjem Giru, je današnjo etapo končal na 168. mestu, zaostal pa je deset minut in dve sekundi.

Ferrari, ki je v tretji etapi tik pred ciljem zapeljal v Britanca Marka Cavendisha in ob tem zrušil še Američana Taylorja Phinneyja, je današnjo etapo dobil po sprintu glavnine. Za prvimi tremi kolesarji je ciljno črto prečkal Cavendish, ki je svoje moštvene kolege "izgubil" v zadnjem zavoju, ko je prišlo do padca, britanski kolesar pa sam ni zmogel višje.

V današnji etapi so 10 km po startu pobegnili Olivier Kaisen (Lotto Belisol), Adrian Saez (Euskaltel), Simone Ponzi (Astana), Stefan Denifl (Vacansoleil-DCM), Manuele Boaro (Saxo Bank) in Mickael Delage (FDJ), glavnina pa jih je ujela šele v zadnjih kilometrih.

"To je življenjska zmaga! Zmagati etapo na Giru je najboljše za italijanskega kolesarja," so bile prve besede Ferrarija, ki je z zmago prišel do največjega uspeha v karieri.

V skupnem seštevku je še vedno v vodstvu Rodriguez, ki ima pred Kanadčanom Ryderjem Hesjedalom 17 sekund prednosti, Italijan Paolo Tiralongo na tretjem mestu pa zaostaja 32 sekund. Gazvoda je z zaostankom 1:08:44 ure na 141. mestu.

V četrtek kolesarje na Giru čaka 155 km dolga etapa od Seravezze do Sestri Levanteja.