V soboto zgodaj zjutraj je Dujmiću postalo slabo, reševalci pa so ga odpeljali na kardiološki oddelek zagrebškega kliničnega centra. Tam so mu izmerili povišan krvni pritisk in se odločili, da ga bodo nekaj dni obdržali na opazovanju.

Za hrvaški Jutarnji list je Rajkova žena Snježana Dujmić povedala, da se je močno prestrašila, ko je Rajku postalo slabo. "Hitro potem, ko je prišel v bolnišnico, se mu je stanje stabiliziralo. Zdaj pa, ko so zdravniki opravili več intenzivnih pregledov, vse kaže na to, da bo moral Rajko, ki doslej ni imel nikakršnih težav s srcem, na operacijo. Hvala bogu je zdaj izven življenjske nevarnosti," je za Jutarnji list povedala Dujmićeva, ki tudi verjame, da je njen soprog v bolnišnici končal zaradi prevelikega stresa, poleg tega pa ga je tudi močno prizadela smrt bližnjega prijatelja in sodelavca Nenada Šarića, moža Sanje Doležal.

Ko je izvedel, da je njegov prijatelj umrl zaradi možganske kapi, je bil Dujmić izjemno prizadet, malo je spal in jedel, veliko kadil, njegovo zdravje pa mu ni bilo prioriteta. Mislil je le na to, kako bi olajšal bolečino prijateljici in sodelavki Doležalovi, je še povedala Dujmićeva in dodala, da je moža opozarjala, naj se umiri, sicer se bo zrušil. "Ni me poslušal, vendar ga je lastno telo, na srečo, pravočasno opozorilo," je povedala njegova žena.

Preminil je bobnar Novih fosilov, Nenad Šarić - Brada