Ljubljana V Kinu Šiška bo nocoj nastopil improvizacijski trio Tetras iz Züricha, ki so ga leta 2010 osnovali Jason Kahn (bobni, tolkala), Jeroen Visser (klaviature, elektronika) in Christian Weber (kontrabas).

V svojem pristopu k improvizaciji se trio osredotoča na dolge komade s postopnim strukturnim razvojem, pri čemer se v počasnem odvijanju setov zabriše občutek za minevanje časa. Njihovo glasbo so pri spletni reviji Pitchfork opisali kot "mojstrsko eksperimentiranje dolgih form", kritik revije The Wire pa je koncert trojice označil kot "prepletanje strnjenih in preprostih vzorcev v zgoščen in hipnotičen nastop".

Jason Kahn se je začel ukvarjati z glasbo v 80. letih in sprva kot bobnar kultne punk jazz skupine Universal Cogress Of in pozneje benda Trotsky Icepick izdajal plošče pri legendarni losangeleški založbi SST. V 90. letih je živel v Berlinu, kjer je kot bobnar in tolkalec sodeloval pri mnogih improvizacijskih in elektronskih projektih, od leta 2000 pa živi in ustvarja v Zürichu. Klaviaturist Jerome Visser je kot tehnik sodeloval s skupinami The Ex, The Honkies in mnogimi drugimi, igral je tudi z zasedbo The Pale Nudes, trenutno pa je kot član tria Kazanchis na turneji z etiopskim pevcem Meselejem Asmamawom. Christian Weber, ki je igral že s širokim naborom glasbenikov od Johna Butcherja do Otoma Yoshihide, trenutno sodeluje pri številnih projektih s področja improvizirane glasbe in jazza po Evropi. nr