Športno dogajanje bo potekalo na šestih igriščih, treh peščenih za odbojko na mivki (beach volleyball) in treh travnatih za odbojko na travi (green volleyball), ki jih bodo organizatorji med nastopom najmlajših odbojkarjev in odbojkaric v kategorijah mini odbojke (otroci, letnik 2001 in mlajši) in male odbojke (otroci, letnik 1999 in mlajši) spremenili v kar osem peščenih in šest travnatih igrišč.

Organizatorji Odbojkarijade so k sodelovanju povabili vse ljubljanske odbojkarske klube, v katerih je registriranih več kot 600 dečkov in deklic, ter okoliške klube iz Domžal, Kamnika, Kranja, Škofje Loke, Grosuplja in Logatca. Te športno-zabavne prireditve se bodo udeležili tudi otroci iz odbojkarskih šol, v katerih odbojko vadi več kot 800 otrok na 35 ljubljanskih osnovnih šolah. Na Odbojkarijadi so seveda dobrodošli tudi vsi tisti, ki bi se radi šele spoznali z odbojko na mivki in na travi.

Športno-zabavne aktivnosti

Na mivki bo tako premierno v Sloveniji potekala aerobna vadba MIVKA FIT z odbojkarskimi elementi, obiskovalci prireditve pa se bodo lahko pomerili v spretnostni igri SIX CUP, pri kateri igralci z nogo ali z glavo s kockasto penasto žogo skušajo zadeti posebne košare. Zabavno bo tudi na spretnostnem poligonu, kjer se bodo udeleženci lahko preizkusili v hoji po vrvi, igrali odbojko z baloni, izmerili hitrost svojega udarca po žogi, s frizbiji ciljali odprtine v posebni steni…

Udeleženci in obiskovalci Odbojkarijade bodo lahko uživali še v dvodnevnem glasbenem programu, preizkusili svojo srečo na srečelovu in zavrteli kolo sreče. Zanje bodo pripravljene še številne promocijske aktivnosti sponzorjev, partnerjev dogodka, in odbojkarskih klubov in šol.

Z Odbojkarijado se bo začelo tudi letošnje odbojkarsko poletje, ko bo karavana najboljših slovenskih odbojkarjev in odbojkaric na mivki že tradicionalno potovala po vsej Sloveniji in nastopala na turnirjih najvišje ravni. Igralcem in igralkam se bodo, tako kot vsako leto doslej, pridružili tudi nadobudni mladi odbojkarji, ki bodo svoje odbojkarsko znanje lahko izpopolnjevali v poletnih kampih, taborih in šolah odbojke na mivki ter se borili za naslove državnih prvakov in priložnost, da se na svetovnih in evropskih prvenstvih za mlade pomerijo s svojimi vrstniki.

Če bo slabo vreme, bo Odbojkarijada v rezervnem terminu, 9. in 10. junija.