Revija People je povzela intervju s Tomo Cruiseom za revijo Playboy, ki je na vprašanje, zakaj toži, ko kakšen tabloid objavi zgodbo o njegovih družinskih članih, odgovoril, "da vedo, da mislim resno".

Med drugim pa je še dodal: "Ali pomaga popravljati zadeve? Ne. Pride trenutek, ko si moraš reči: 'Veš kaj? Tako sem pač živel. Nikoli nisem zamudil na snemanje. Verjel sem v filme, v katerih sem igral. Imel sem možnost, da sem delal tisto, kar sem imel rad.' In tako moraš nadaljevati." Glede tračev pa je priznal: "Slišim jih, o njih berem in jih prejmem še tople. A smisel življenja ni, da bi se dokazoval komurkoli."

Če gredo govorice predaleč, je Tom priznal, da najprej napiše spravljivo pismo, v katerem tabloid opozori, da je bila informacija napačna in naj se opraviči. Tistim, ki pretiravajo, pa sporoči, da so pritegnili pozornost njegovih odvetnikov. "Ko se spravijo na tvoje otroke, potem moraš reagirati. Tu je črta."

V intervjuju za revijo Playboy je priznal, da je v zelo slabem položaju glede scientologije. "Če ne govorim o svojem prepričanju, potem govorijo, da se temu izogibam. Če o scientologiji govorim, potem namigujejo, da poskušam novačiti ljudi."

Scientologija mu je pomagala, da je postal boljši človek in boljši oče, je priznal. "Posameznik se mora sam odločiti, v kaj verjame. In jaz sem se."

Na vprašanje, ali se bo po 50. letu vendarle odločil za kakšen lepotni poseg, je Tom odkimal. "Nisem in ne bom. Sem z družino. Treniral, zelo malo spim. Vedno se odločim za težjo pot,“ je priznal. A lajša mu jo njegova partnerica Katie Holmes. "Čudovita oseba je in če bi z njo preživeli samo pet minut, bi mi verjeli. Vse kar naredi, naredi s čudovito kreativnostjo." Opisuje jo z besedama "zabavna in očarljiva". "Ko vstopi v sobo, se bolje počutim," je dodal.