Filmček, ki je na voljo tudi na priljubljenem spletnem portalu youtube, prikazuje trdo delo mladega judoista, kaj vse je potrebno storiti za dosego svojih ciljev, načine treningov, plemenite misli, ki spremljajo ta plemeniti šport "mehke poti", skratka pot do uspeha, kot si jo predstavlja Sedej.

Ljubljančan, leta 2009 je na evropskem prvenstvu v Tbilisiju osvojil bronasto kolajno, istega leta je na sredozemskih igrah v Pescari zmagal, uspešno pa nastopa tudi na tekmah svetovnih pokalov, velikih nagrad in grand slamov, bo letos med potniki na olimpijske igre v London, s čimer se promocijski video tudi zaključi. "V Londonu navijamo za Aljaža Sedeja!" poziva športnik k podpori na največjem športnem dogodku letošnjega leta.

"To je predlagal moj dober prijatelj, ki je bil tudi pobudnik, da naredimo ta video. Na tak način želimo malo promovirati šport in poskusimo najti kakšnega pokrovitelja. Vemo namreč, da je to v teh časih zelo težko, zato smo se odločili to narediti na tak poseben način. Mislim, da je video dober način, da te ljudje spoznajo," je o izdelavi videa dejal Sedej, ki se je pravkar vrnil z napornih priprav na Hrvaškem, v kratkem pa se odpravlja še na Pokljuko in na Roglo ter nato še v Minsk.

Podrobnosti s snemanja so na voljo tudi na Sedejevi spletni strani http://www.aljaz-sedej.com/