Avtorja predstave Loredana Zega in Aleš Bajec sta poudarila, da ideja združevanja umetnosti črk in plesa sicer ni nekaj novega.

na Kitajskem je kaligrafija cenjena kot najvišja umetnost, saj verjamejo, da lahko kaligrafija prinese pišočemu fizične in duhovne koristi. "Zamisel o nečem novem, kar bi lahko izrazila skozi črke, pa ni nastala na tak način, temveč skozi lastno plesno izkušnjo. In ko človek dobi neko idejo, potem raziskuje in vidi, da so ljudje že pred njim raziskovali nove svetove in odpirali nove priložnosti," pravita avtorja predstave.

Avtorja sta v predstavi izpostavila štiri ključne elemente in jih skozi objektiv kamere poiskala v kaligrafiji. "V ta namen sva posnela več krajših videoposnetkov, s katerimi želiva ljudem na svoj lasten način predstaviti idejo Gibanja, Ritma, Glasbe in Harmonije v Kaligrafiji. Videoizseki so kombinirani z živim dogajanjem na odru, ki vključuje pisanje z ogromnimi pisali med izvajanjem plesne koreografije ter interakcijo med videoprojekcijo in živim elementom na odru." Prav iz tega razloga je vsaka ponovitev predstave unikatna, saj se skozi plesni in kaligrafski gib ter dodajanje novih elementov vedno znova zaznava svež umetniški pridih. nr