Po prekinitvi pogodbe Ivana Hudača, o katerem poljski viri poročajo, da se je že 24. aprila dogovoril za delo glavnega trenerja poljske A-reprezentance, prevzel pa naj bi tekačice z izjemo Kowalczykove (Hudačeva predstavnica za odnose za javnostmi pravi, da pogodbe še ni podpisal), je negotovost glede nadaljnjega dela Korolkeviča še bolj skrb zbujajoča. Če držijo vesti, da naj bi prevzel ukrajinsko biatlonsko reprezentanco - v Slovenijo je sporočil, da v Ukrajini samo predava njihovim trenerjem, potem je slovenski smučarski tek v hudi zagati. Še v toliko večji tudi zato, ker je za tretjino nižji proračun, ki naj bi v tej sezoni dosegel malo več kot 400.000 evrov.

Korolkevič drži slovenski tek v šahu tudi zaradi nerazčiščenih starih sporov, ko mu v obdobju dela za biatlonsko reprezentanco niso plačevali prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zaradi česar je v sporu z krovno organizacijo, Smučarsko zvezo Slovenije, oziroma tedanjim neplačnikom, podjetjem v stečaju, ki ga je vodil Borut Farčnik, še vedno vodilni finančnik slovenske biatlonske reprezentance. Vesna Fabjan, Katja Višnar, Barbara Jezeršek, Anja Eržen in Alenka Čebašek lahko ostanejo brez Volodje. V vlogi namestnika je lahko kakšen mesec le Marko Gracer. Nobene teorije pa ni, da bi na vrh trenerske sheme stopila klubska trenerja, kranjskega Triglava Rok Šolar ali logaškega Valkartona Tomo Uršič, ki se poleg Bleda s trenerjema Filipom Kalanom in Vinko Poklukarjem ponašajo z večino reprezentantov.

"Največji rez bodo ob krčenju proračuna čutili fantje. Rok Tršan, Matija Rimahazi in Domen Potočnik (edini Hudačev varovanec, op. a.) imajo izpolnjene pogoje za A-reprezentanco. Težišče bo vseeno ostalo pri dekletih, da jim bomo lahko omogočili tudi kakovostno servisno spremljevalno ekipo v svetovnem pokalu. Vsota, namenjena mladinskim reprezentancam, ki bo vezana na delo v klubih kot doslej, bo ostala nespremenjena, saj je to naša bodočnost," pravi Gracer.

Mimogrede, Lea Einfalt, svetovna mladinska podprvakinja in članica bronaste štafete z mladinskega prvenstva, je konec tedna gladko zmagala na uvodnem teku pokalnega niza v gorskem teku na Osolnik. Njen dosežen čas bi bil za začetek pravo sito za reprezentančne kolege, ali sploh potrebujejo trenerje ali ne.