Ljubljana Avdiovizualni umetnik Grey Filastine se je rodil v Los Angelesu, zdaj pa ima stalen naslov v Barceloni, vendar ga je tam le redko najti. Vse prej nanj lahko naletimo na splavu po Misisipiju, na festivalu Shambhala v Kanadi, na majhni breakcore zabavi sredi Osake ali pred štiridesettisočglavo množico na festivalu Boulevards v Casablanci. Grey Filastine je nomad in tudi glasbeno gledano ga je težko kategorizirati, saj skače med zavozlano elektroniko in tolkalsko akustiko, vse to pa v živo izvaja tudi s pomočjo ozvočenega nakupovalnega vozička.

Leta 2006 je izdal svoj prvenec Burn It, ki je požel veliko pozitivnih kritik, album je bil označen kot živahen in originalen, všeč je bil različnim glasbenim okusom. Na njem so se znašli tako hiphop, world, elektronska kot tudi eksperimentalna glasba. Leta 2009 je zvok na svojem drugem albumu Dirty Bomb popeljal do transnacionalnega soundclasha z urbanim ritmom, kjer se dubstep prefinjeno meša z balkanskimi trubami ali hiphop z bollywoodom. Letos aprila pa je izšel njegov zadnji album Loot, ki prinaša mešanico bogatih akustičnih melodij in programiranih sintesajzerjev, semplov indonezijskih gamelanov in vokalov.

Na tokratni turneji ga spremlja indonezijska vokalistka Nova Ruth iz javanskega mesta Malang. Fuzija njenega hipnotičnega vokala in večdimenzionalnega zvočnega zida pod Filastinovo taktirko neposrednost ulice prenese na koncertna prizorišča, tokrat tudi v Menzo pri koritu. nr